Suport Live
 
accesorii pentru autovehicule

Termeni si conditii

Termeni si conditii generale de utilizare a site-ului www.lopetidezapada.ro

Introducere


Utilizarea site-ului www.lopetidezapada.ro si/sau comandarea oricarui produs de pe acest site implica acceptarea Termenilor si conditiilor generale prezentate aici. Fiecare client isi da acordul cu prezentul document prin utilizarea acestui site.

Tranzactiile intre www.lopetidezapada.ro si clientii sai sunt conforme cu conditiile stipulate de art. 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi, prin click pe butonul "Trimite comanda", are statut de semnatura electronica, in sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avand valoare egala cu o semnatura olografa.

Informatii despre site


Site-ul www.lopetidezapada.ro apartine companiei S.C. Rocast Nord S.R.L., cu sediul social in Calea Obcinilor nr. 13, Bl. T47, Sc. A, Ap. 11, Suceava, cod postal 720262; punct de lucru in Strada Mitocului 44B, Suceava, cod postal 720078, Nr. Registrul Comertului J33/290/2001; C.I.F. RO 13925521, capital social 20.000 RON, adresa de e-mail contact@lopetidezapada.ro., numita in continuare Rocast Nord.

Rocast Nord este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 21551.

Prin intermediul acestui site Utilizatorul are acces la informatii privind produsele si serviciile oferite de catre Rocast Nord. Informatiile publicate pe site sunt informatii de interes general despre Rocast Nord, produsele comercializate de acesta, cat si alte informatii considerate de Rocast Nord ca fiind de interes pentru Utilizatori.

Site-ul nostru este gazduit pe serverele unei firme de hosting. Pentru eventualele erori aparute din cauza unor modificari, setari, upgrade-uri etc. facute de aceasta companie terta ne cerem scuze, dar intreaga responsabilitate ii revine.

Ca Utilizator al acestui site aveti dreptul la informare si corectitudine iar personalul care se ocupa de acest site va face tot posibilul pentru a facilita comunicarea cu d-voastra.

Definitii


Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul sau care se inregistreaza pe site, fiind interesata de furnizarea informatiilor, serviciilor sau produselor oferite de www.lopetidezapada.ro si care se obliga implicit sa respecte prezentul set de Termeni si conditii, fiind raspunzator pentru actiunile sale pe site, indiferent daca aceasta este o persoana fizica, companie sau alta entitate juridica.
Produse - orice produs sau serviciu care urmeaza a fi furnizate de catre Rocast Nord, Utilizatorului.
Comanda - documentul electronic ce rezulta in urma exprimarii dorintei Utilizatorului de a cumpara anumite produse, prin apasarea butonului "Trimite comanda". Prin Comanda, Rocast Nord este de acord sa livreze Produsele si Utilizatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si sa le plateasca.
Contract - o Comanda confirmata de catre Rocast Nord, telefonic sau prin e-mail, altul decat e-mailul trimis automat de site, imediat dupa comanda, care confirma doar trimiterea cu succes a comenzii.

Documente ce stau la baza Contractului


Contractul va fi compus din urmatoarele documente:
- Comanda, cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare si conditiile sale specifice
- mentiunile Utilizatorului, acolo unde exista.
- Termenii si conditiile generale afisate pe site la momentul efectuarii comenzii.

Cand Rocast Nord confirma Comanda, o accepta implicit cu toti termenii Comenzii (pret, modalitate plata, loc livrare, etc).

Acceptarea comenzii de catre Rocast Nord se considera finalizata atunci cand exista o confirmare telefonica sau prin e-mail din partea Rocast Nord catre Utilizator, altul decat e-mailul trimis automat de site, imediat dupa comanda, care confirma doar trimiterea cu succes a comenzii, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.
Rocast Nord nu considera o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.    
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Rocast Nord.

Comanda pe www.lopetidezapada.ro si confirmarile


Dupa ce trimiteti o comanda, veti primi imediat un e-mail care va confirma plasarea cu succes a comenzii, in care veti avea detaliat produsele comandate si datele personale. Daca observati o eroare in comanda d-voastra va rugam sa ne contactati imediat. Daca aceasta nu se intampla, intelegem ca acceptati detaliile comenzii (preturi, produse, date de livrare sau facturare, etc) asa cum sunt ele scrise.
 
Confirmarea noastra, care va sta la baza Contractului mentionat mai sus va fi telefonica, imediat dupa ce comanda d-voastra a fost prelucrata si este pregatita pentru a fi expediata. Un alt e-mail de confirmare va fi trimis dupa expedierea coletului, in care vi se va preciza numarul documentului de transport (AWB).

Pretul si disponibilitatea produselor afisate


Preturile afisate sunt in RON si includ TVA (20%), insa nu includ cheltuielile de livrare. Cheltuielile de livrare vor fi mentionate in mod distinct pe ultima pagina inainte de finalizarea comenzii, si difera in functie de greutatea cumulata a produselor cumparate si de localitatea unde trebuie livrate precum si de alegerea sau nu a platii prin ramburs.   
Livrarea se asigura Gratuit daca valoarea produselor comandate depaseste 150 ron.
 
Ne rezervam dreptul ca, in cazul anumitor comenzi sa cerem plata integrala sau partiala in avans.

Oferta de produse pentru sezonul de iarna a Rocast Nord este prezentata online, pe site-ul www.lopetidezapada.ro, si este valabila atat timp cat produsele sunt afisate ca fiind pe stoc, la pretul indicat.

Rocast Nord isi rezerva dreptul de a modifica preturile produselor fara notificare in prealabil.

Rocast Nord nu este raspunzator de fluctuatiile stocurilor producatorului, si nu poate fi tras la raspundere in cazul in care un produs din oferta www.lopetidezapada.ro dispare din oferta producatorului. In conditiile in care produsul dorit nu mai este disponibil pe stoc, va vom oferi optiunea de a cumpara un alt produs de o calitate si la un pret echivalent cu cel solicitat. In conditiile in care nu doriti sa beneficiati de aceasta clauza si in conditiile in care ati platit online, in avans, plata va va fi rambursata in termen de 3 de zile de la acest eveniment.

Rocast Nord face eforturi permanente de eliminare a erorilor si de pastrare a acuratetii informatiilor.

Date pentru facturare


In utilizarea site-ului, d-voastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea cerute in sectiunea de inregistrare ca Utilizator pentru ca facturile emise de Rocast Nord sa fie conforme cu legislatia in vigoare. Rocast Nord va emite catre Utilizator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Utilizatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Garantia produselor


"Garantia" este un act voluntar - reprezentand un angajament asumat de vanzator sau producator de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a prosusului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratia referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

"Garantia" se asigura in conformitate cu prevederile O.G.21/1992 cu modificarile ulterioare si declaram ca produsul livrat corespunde documentatiilor de executie ale fabricantului si este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana.

"Garantia" legala consta in acordarea unui termen de garantie de doi ani de la data achizitiei produsului, indiferent de natura acestora. Pentru bunurile folosite, termenul poate fi redus la 1 an, dar numai prin acordul de vointa dintre consumator si vanzator.

"Garantia" este reglementata prin Legea nr. 449 / 2003, art.2, litera e) privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si este aplicabila doar in relatia de vanzare a bunurilor nealimentare catre consumatori persoane fizice, indiferent de natura acestora.

Prin Legea nr. 449 / 2003 sunt definite urmatoarele notiuni utile si pentru aplicarea legislatiei fiscale cu privire la tratamentul fiscal al operatiunilor realizate de vanzator sau producator in perioada de garantie a produselor: 

 Consumator: orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care achizitioneaza produse pentru alte scopuri decat cele din cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie. 

 Produs: un bun material mobil a carui destinatie finala este consumul sau utilizarea individuala ori colectiva. 

 Vanzator: orice persoana fizica sau juridica autorizata, care comercializeaza produse in conditiile unui contract incheiat cu consumatorul. 

Obligatia de asigurare a garantiei pentru produsele vandute rezulta din obligatia legala a vanzatorului de a livra produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

Un produs este in conformitate cu prevederile contractului de vanzare-cumparare daca indeplineste urmatoarele conditii: corespunde cu descrierea efectuata de vanzator si are calitati identice cu produsul prezentat consumatorului ca mostra sau model.

"Garantia" se acorda de producator pentru produsele de folosinta indelungata.

Prin "produse de folosinta indelungata" definim acele produse alcatuite din ansamble si subansamble relativ complexe, asupra carora se pot efectua reparatii sau inlocuiri ale ansamblelor sau subansamblelor (ex: utilaje tehnologice, autoturisme, aparatura electrocasnica, aparatura electrica etc.)

Pentru produsele vandute pe site (lopeti de zapada) garantia comerciala intra sub incidenta OG 21/1992 privind protectia comsumatorilor, intrucat acestea nu sunt de folosinta indelungata asa cum sunt definite de ordonanta mentionata - conform art.2 produsul relativ complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat pentru a putea fi utilizat pe durata medie si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere.

Returnarea produselor, drepturi


In conformitate cu legislatia romana, Utilizatorul are dreptul sa notifice in scris Rocast Nord ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Orice cerere de acest gen va fi datata si semnata de catre cumparator si va fi trimisa pe e-mail la contact@lopetidezapada.ro sau prin posta la S.C. Rocast Nord S.R.L., Strada Mitocului 44B, Suceava, cod postal 720078
Returnarea produselor trebuie sa se faca in ambalajul original (atunci cand este cazul) sau alt ambalaj care sa asigure faptul ca ele vor fi primite de catre Rocast Nord in aceeasi stare in care au fost livrate, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, cu toate etichetele si accesoriile, clientul suportand cheltuielile de expeditie, conform legilor romanesti aflate in vigoare.
Acest capitol se completeaza cu informatii detaliate afisate in sectiunea "Retururi de produse"

Metoda de plata a produselor


Prin Card Online - via PlatiOnline. Atunci cand utilizati aceasta metoda va dati acordul ca datele d-voastra sa fie trimise si catre PlatiOnline pentru a va scuti pe d-voastra sa completati din nou datele, dupa intrarea pe platforma securizata pentru plati. Tranzactia cu cardul va aparea pe extrasul de cont cu numele lopetidezapada.ro
Prin transfer bancar in contul RO60 BUCU 7747 0720 2511 RO01 deschis la Alpha Bank Suceava
Ramburs - la primirea coletului
Acest capitol se completeaza cu informatiile afisate in sectiunea "Politica de confidentialitate"

Tarifele si metoda de plata a transportului


Tariful de transport

Acesta poate fi calculat automat pe masura ce adaugati produse numai daca sunteti logat de la inceput. Daca va creati contul sau va logati la sfarsit, veti afla abia atunci care este costul transportului.
Calculul transportului nu este posibil pana cand nu introduceti datele d-voastra de livrare. Calculul se face cu ajutorul unei aplicatii create de Fun Courier si pentru a avea informatii precise referitor la tarif este necesar sa trimitem catre serverele Fan Courier date despre greutatea produselor comandate si adresa de destinatie. D-voastra va dati acordul cu privire la trimiterea acestor date, atunci cand cumparati de pe site-ul www.lopetidezapada.ro
Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei, in maxim 24-48 ore de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificata de dumneavostra.
In perioada sarbatorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, in caz de conditii meteo nefavorabile, livrarea unei comenzi poate dura pana la 10 zile lucratoare.
Pentru comenzi cu valoare mai mare de 150 ron transportul este GRATUIT.

Metoda de plata

Tariful de transport este inclus in totalul pe care il aprobati in etapa finala a expedierii comenzii astfel ca il veti plati impreuna cu marfa comandata, indiferent de metoda de plata pe care o alegeti.

Acest capitol se completeaza cu informatii detaliate afisate in sectiunea "Cum cumpar"

Riscuri si reponsabilitati


- La livrare
Rocast Nord se obliga sa expedieze Produsele in sistem de curierat catre Utilizator, oriunde in Romania, dar numai in Romania.
Livrarea se asigura Gratuit daca valoarea produselor comandate depaseste 150 ron.
- La transport - ambalare
In afara de cazul in care este agreat in alt fel de catre Rocast Nord si Utilizator, Rocast Nord se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre Fan Courier sau catre reprezentantul Utilizatorului, daca acesta ridica Produsele de la sediul Rocast Nord.
Rocast Nord va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Transferul de proprietate


Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Utilizatorului, in locatia indicata in Comanda, respectiv in momentul semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier.
Curierul nu este autorizat de catre Rocast Nord sa permita Utilizatorului deschiderea coletelor inainte de semnatura de livrare si achitarea eventualei contravalori a acestora.

Anularea sau refuzarea unei comenzi


Cu scuzele de rigoare, ne rezervam dreptul de a anula comenzi datorita introducerii unor informatii gresite referitoare la specificatiile produsului respectiv imagini, caracteristici tehnice, pret, termen de livrare, etc.
Rocast Nord face eforturi permanente de eliminare a erorilor si de pastrare a acuratetii informatiilor.
La refuzarea unei comenzi veti fi instiintat prin e-mail de motivul refuzului, iar daca este cazul vi se va propune o alternativa.
Vom putea refuza o comanda daca:
- dintr-o eroare, nu avem pe stoc produsul comandat
- plata dumneavoastra nu a fost finalizata in cazul platii cu cardul sau transfer bancar.
- a fost o eroare legata de pretul sau descrierea produsului
- nu sunteti eligibil pentru a face o comanda (aveti sub varsta legala, ati facut in trecut comenzi pe care nu le-ati ridicat, etc.)

Promotii


Rocast Nord stabileste regulamentele promotiilor pe care le organizeaza pe www.lopetidezapada.ro. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta Utilizatorilor numai prin intermediul site-ului. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care se incadreaza intocmai in regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida
Toate promotiile efectuare de Rocast Nord sunt valabile in limita stocului disponibil.

Situatii tratate de serviciul de relatii cu clientii


Desi speram sa nu se intample, precizam ca urmatoarele situatii aparute post-vanzare vor fi tratate de departamentul Relatii Clienti:
- produse livrate incomplet sau incorect,
- livrari intarziate,
- daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel dorit.

Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de Rocast Nord.

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere gratuita cu Bogdan Pastrav pe e-mailul bogdan.pastrav@rocastnord.ro .


Proprietatea intelectuala


Intregul continut al site-ului www.lopetidezapada.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica Web, scripturi, programe, logo-uri, baze de date - este proprietatea Rocast Nord si este protejat de dispozitiile legale aflate in vigoare: Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata - privind desenele si modelele industriale.
Site-ul si continutul sunt protejate de catre Legea drepturilor de autor din Romania, precum si de dispozitiile privitoare la copyright aplicabile in alte teritorii decat Romania. Lipsa mentiunii privind unele texte legale ori dispozitii incidente nu duc la inaplicabilitatea acestora.
Folosirea fara acordul Rocast Nord a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a continutului site-ului www.lopetidezapada.ro, fara acordul scris al Rocast Nord.
Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Pentru comunicarea si concilierea oricaror probleme privind drepturile de autor va rugam contactati-ne pe e-mail-ul bogdan.pastrav@rocastnord.ro

Comportamentul ca Utilizator inregistrat


Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele d-voastra de Utilizator fiind integral in responsabilitatea d-voastra.
Sunteti de acord sa ne instiintati imediat daca observati orice semn de activitate neautorizata sub numele d-voastra de Utilizator.
Statutul de membru al acestui site este la libera alegere, deci odata inregistrat aveti dreptul de a solicita renuntarea la acest statut si stergerea din sistem a tuturor informatiilor care va privesc.

Comunicarea cu noi


Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura site-ului, prin oricare din metodele puse la dispozitie in sectiunea Contact atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, amenintator, defaimator la adresa Rocast Nord sau a unei terte parti.
Este interzisa trimiterea catre Rocast Nord sau www.lopetidezapada.ro a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam.

Limitare de responsabilitate


Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentata pe site si nici pentru orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.
Nu vom fi responsabili in fata nici unei persoane sau companii care foloseste sau se bazeaza pe informatii sau opinii neconforme continute de acest site.
Rocast Nord face eforturi permanente de eliminare a erorilor si de pastrare a acuratetii informatiilor.
Rocast Nord nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Rocast Nord a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Rocast Nord va fi raspunzator in cazul in care partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Utilizarea abuziva / Frauda


Utilizarea abuziva reprezinta utilizarea site-ului www.lopetidezapada.ro intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii de orice fel companiei Rocast Nord.
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.lopetidezapada.ro, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.
  

Legea aplicabila / Dispute


Utilizatorii accepta ca drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentii Termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul Contract vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare in momentul de fata. Orice litigiu care are ca obiect acest Contract va fi solutionat pe cale amiabila, iar in caz contrar va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. In conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor judecatoresti romane in jurisdictia carora se afla sediul Rocast Nord.

Forta majora


In caz de forta majora niciuna din parti nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea totala sau partiala a obligatiilor ce ii revin conform acestui Contract. Prin forta majora se intelege evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: conditii meteorologice nefavorabile, alte actiuni sau inactiuni de care administratorii site-ului nu sunt responsabili, erorile de functionare ale echipamentului tehnic Rocast Nord, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Rocast Nord, greva, etc.

Dispozitii finale


Rocast Nord isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale Termenilor si conditiilor, precum si orice modificari asupra site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul www.lopetidezapada.ro, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre Utilizatori in acest sens.
Termenii si conditiile din acest Contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Rocast Nord si Utilizator si nu pot fi modificate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Dumneavoastra, ca Utilizator sunteti pe deplin de acord cu cele de mai sus.

Prin accesarea si inregistrarea pe acest site, prin comanda trimisa acceptati Termenii si conditiile de mai sus si sunteti de acord ca acestia au valoare unui contract, acceptat in mod tacit, intre Utilizator si Rocast Nord. In cazul in care nu doriti sa fiti angajati si sa respectati Termenii si conditiile descrise mai sus, va rugam sa nu folositi acest site.

Aceasta sectiune se completeaza cu informatii mai detaliate legat de unele din capitolele de mai sus, afisate in sectiunea "Cum cumpar?".